Laserfiche WebLink
MINUTES <br /> ELK GROVE VILLAGE PLAN COMMISSION <br /> December 22, .1975 <br /> The regular meeting of the Plan Commission was called to order <br /> at 8:35 P.M. on Monday, December 22, 1975 in the Staff Conference Room <br /> of the Municipal Building, 901 Wellington Avenue. <br /> MEMBERS PRESENT: STAFF PRESENT: <br /> William Shannon Joseph Misurelli , <br /> Leah Cummins Administrative Intern <br /> Thomas Hamilton Thomas Rettenbacher, <br /> Warren Jacobsen Building Commissioner <br /> William Wesley <br /> MEMBERS ABSENT: <br /> Alvin Krasnow <br /> Stanley Klyber <br /> Edward Hauser <br /> Preliminary Plan Presentation: Arvidson <br /> Joe Arvidson and Mike Beitzel , a landscape planner with Rolf <br /> Campbell and Associates , presented a revised plan for the 30 acre <br /> Arvidson property located along Devon Avenue, north of Berkenshire <br /> Lane. <br /> The preliminary concept plan was revised to incorporate <br /> suggestions made at the December 8, 1975 regular Plan Commission <br /> meeting. A copy of this plan is in the Trustees' Conference Room. <br /> As discovered at that meeting, density for the development had not <br /> been calculated according to the formula prescribed by the Zoning <br /> Ordinance. The current revised plan complies with the density calcu- <br /> lation provision that acreage devoted to public streets or private <br /> access ways (in the parking lots) is not included in the total acreage. <br /> This change in the density calculation resulted in a reduction of the <br /> number of dwelling units from the previous 438 dwelling units to 384, <br /> the elimination of nine 3-story buildings , and an increase in lake <br /> acreage. <br /> In addition, the suggestion of the Plan Commission to buffer <br /> the development where it will abut single family residential development <br /> (to the north, east and west) was incorporated in the revised plan. <br /> Minimum building setback was increased to 70 feet rather than the <br /> previous 35 feet along the perimeter of the property, and most buildings <br /> were in excess of the minimum required setback. Parking areas along <br /> the periphery of the development were set back 40 feet in the new plan, <br /> rather than the prior 20 foot setback. <br /> Landscape buffering treatment was also added to a number of <br /> the areas adjacent to the surrounding Single Family (or eventual single <br /> family) development. This landscape buffering consisted of mounds <br /> screening the parking areas . These mounds , which could be as high as <br /> 9-10 feet, would probably be of a lesser height. Trees and shrubs would <br /> add to the screening effect. Lakes were also rearranged to provide <br />